Zao Asfalt

Naast het asfalteren van wegen en waterbouwkundige werken, levert ZAO ook asfalt voor bedrijven. Dit doen we voor campings, sportvelden en bedrijventerreinen van industrie├źn of kantoren. Ook voor het asfalteren van parkeerterreinen of het verharden van de vloeren in een bedrijfspand kunt u bij ons terecht.

Onze werkwijze

Bij het asfalteren voor bedrijven is het belangrijk dat zowel de klant als het bedrijf van de klant niet gehinderd wordt door onze werkzaamheden. Vanaf het eerste uur is ZAO daarom betrokken bij het ontwerp en de planning. Samen zoeken we naar de beste oplossing en kijken we welk soort asfalt het meest geschikt is.

Soorten asfalt

Bij het asfalteren voor bedrijven gebruiken we verschillende soorten asfalt:

  • AC Base onderlaag
  • AC Bind tussenlaag
  • AC Surf deklaag
  • Steenmastiekasfalt (SMA)
  • Zeer open asfaltbeton (ZOAB)

De asfaltlagen

De AC Base onderlaag is de eerste laag die wordt aangebracht. Daar bovenop komt een deklaag. Deze deklaag bestaat uit AC Surf of SMA. Op bedrijventerreinen van industrie├źn of in de bouw wordt intensiever gebruikgemaakt van het asfalt dan op een terrein van een camping. Voor extra versterking van het asfalt voegen we daarom in sommige gevallen de AC Bind tussenlaag toe.

Samen zoeken we naar de beste oplossing en kijken we welk soort asfalt het meest geschikt is.

 

ZOAB

Bij sommige bedrijventerreinen is het daarnaast aan te raden om voor ZOAB te kiezen. De ZOAB wordt dan gevuld met een cementgebonden slurry. Hierdoor krijgt de deklaag een zeer sterke oppervlak voor zwaar en intensief gebruik. Ook puntlasten kunnen door deze deklaag beter worden opgevangen. Dit heet een Combideklaag.

Contact

Wilt u uw camping of bedrijventerrein voorzien van een nieuwe laag stevig asfalt? En wilt u zich graag laten adviseren wat de beste optie is? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag!