Zao Asfalt

Zeeuwse Asfalt Onderneming (ZAO) is al meer dan 50 jaar een begrip in Zuidwest-Nederland. Dertien wegenbouwers hadden geen eigen asfaltmolen en besloten de koppen bij elkaar te steken. Het begin van 50 jaar ervaring in asfalt voor wegenbouw, waterbouw en bedrijven.

Asfaltproductie

Van 1969 tot en met 1998 beheerde ZAO haar eigen asfaltproductie in Middelburg. Sinds de komst van de Asfalt Productie Maatschappij (APM), verplaatste de asfaltproductie naar Bergen op Zoom. ZAO is mede-eigenaar van deze duurzaamste asfaltcentrale van Nederland. Onze werkplaats en het kantoor zijn vandaag de dag nog steeds gevestigd op de locatie waar het asfalt tot 1998 werd geproduceerd.

Als asfaltaannemer verwerken we zo’n 60.000 tot 80.000 ton asfalt per jaar.

Wie zijn wij?

In 2009 nam John de Jonge het stokje over van voormalig directeur Bas Steketee. Samen met zijn team vol kundige vakmannen, projectleiders, uitvoerders, machinisten en administratief medewerkers, werkt John dagelijks aan de mooiste asfaltprojecten in Zeeland en omstreken.

Expertises en opdrachtgevers

Als asfaltaannemer verwerken we zo’n 60.000 tot 80.000 ton asfalt per jaar. We focussen ons hierbij op vier expertises:

Opdrachtgevers

Dit doen we voor Zeeuwse overheden als waterschap Scheldestromen en diverse Zeeuwse gemeenten, maar ook voor gemeenten in West-Brabant en Zuid-Holland. Naast de asfaltproductie voor wegen en dijkversterking, werkt ZAO ook voor particuliere opdrachtgevers, zoals recreatieberdijven, bedrijfsterreinen en industrie. Bij projecten waarbij het aanbrengen van straatwerk, rioleringen en funderingen komt kijken, werkt ZAO voornamelijk samen met lokale aannemers. Daarnaast treden wij ook op als hoofdaannemer voor diverse projecten.