Zao Asfalt

Asfalt voor wegenbouw is al meer dan 50 jaar onze specialiteit. ZAO levert en verwerkt asfalt voor wegen en fietspaden van onder meer gemeenten en waterschappen.

Onze werkwijze

Bij ZAO werken we nauw samen met onze klanten. Bij het inventariseren van de opdracht komen we altijd eerst langs op locatie. Onze asfaltprofessionals bepalen welk soort asfalt het meest geschikt is voor de weg en nemen de klant hierin mee. Voordat het project van start gaat, spreken we de details samen met de klant nog uitvoerig door. Een dag van tevoren komen we nog een keer ter plaatse om te controleren of het voorbereidende werk goed is uitgevoerd. Op deze manier kunnen we het project de volgende dag goed starten!

Soorten asfalt

Voor projecten in de wegenbouw gebruiken we verschillende soorten asfalt:

  • AC Base onderlaag
  • AC Bind tussenlaag
  • AC Surf deklaag
  • Steenmastiekasfalt (SMA)
  • Zeer Open Asfaltbeton (ZOAB)

De asfaltlagen

Het asfalt bestaat altijd uit een AC Base onderlaag met daarop een deklaag. De deklaag wordt gekozen in overleg met de klant. Dit kan bestaan uit de AC Surf of SMA. Bij wegen waar intensief gebruik van wordt gemaakt en waar bijvoorbeeld veel vrachtverkeer over passeert, brengen we nog een AC Bind tussenlaag aan voor extra versterking. ZAO past daarnaast ook ZOAB toe op wegen en bedrijventerreinen. Deze laag wordt dan voorzien van een cementgebonden slurry. Dit geeft een extra sterke deklaag voor met name zeer intensief gebruikte verhardingen en verhardingen met puntlasten.

ZAO is gespecialiseerd in asfaltonderhoud en voert zowel kleine als grote reparaties uit.

Asfaltonderhoud

Nadat het asfalt is aangebracht, is het ook mogelijk om ZAO in te schakelen om het asfalt te blijven onderhouden. Door slijtage kan het namelijk voorkomen dat er putten of scheuren in het asfalt ontstaan. ZAO is gespecialiseerd in asfaltonderhoud en voert zowel kleine als grote reparaties uit. Ook is het mogelijk om een nieuwe laag aan te brengen of om een gedeelte van het asfalt te vervangen.

Contact

Bent u op zoek naar een asfaltleverancier voor het aanleggen van een weg? Of is uw asfalt aan onderhoud of reparatie toe? Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren u graag over de mogelijkheden.